Tejszínes csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 egész csirkecomb
  • 6 dl főzőtejszín
  • 1 csomag kockázott bacon szalonna (45 dkg)
  • 7 ek ketchup
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 25 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, majd alaposan megmossuk és besózzuk.

Egy tálba beleöntjük a főzőtejszínt, a bacon szalonnát, a ketchupot, a 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot. Az egészet jól összekeverjük.

Egy agyagtál aljára tesszük először a 4 csirkecombot, majd erre ráöntjük a tejszínes massza felét. Utána rátesszük a másik 4 csirkecombot, és ráöntjük a maradék tejszínes masszát. 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, aztán rátesszük a tál fedelét, és már mehet is be a sütőbe.

200 fokon kb. 2 órát sütjük.

Jó étvágyat kívánok!