Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral elkevert kevés tejben. A meleg liszteket összeszitáljuk, és hozzáadjuk a sót, a megolvasztott, de nem forró vajat, az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a többi folyadékot szükség szerint. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lefedve 10 percet pihentetjük. Ezután rácsorgatjuk az 1 evőkanál olívaolajat, és alaposan átdolgozzuk. Egy rugalmas sima tésztát kell kapnunk. Meleg helyen lefedve egy órán át kelesztjük, vagy amíg a duplájára nem kel.
Lisztezett deszkán 2 részre osztjuk a tésztát, mindkettőt kör alakúra sodorjuk, és a szélén megszórjuk reszelt sajttal. Felvágjuk 6 egyenlő részre, és feltekerjük.
Papírral bélelt tepsire téve még 45 percen át kelesztjük, közben bekapcsoljuk a sütőt. A kifliket lekenjük vízzel vagy tejjel, megszórjuk sóval, lenmaggal és 170°C fokon kb. 22-25 percet sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.