Fordított hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús

Panírhoz:

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

Továbbá:

  • 5 dl víz
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 kk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, megmossuk, és kiklopfoljuk, majd besózzuk.

Ezután FORDÍTOTT sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket, vagyis: először morzsába, majd felvert tojásba, végül pedig a lisztbe.

Hirtelen kisütjük forró olajban, majd tepsibe fektetjük. Vöröshagyma karikákat szeletelünk, és a húsokra rátesszük.

A víz, ketchup, mustár, margarin, ételízesítő keverékét felforraljuk, majd a húsokra öntjük.

Fólia alatt a sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!