Bazsalikomos-mustáros csirkesaslik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 6 ek magos mustár
  • 1 tk fehér bors
  • 1 dl olaj
  • 4 saláta cukkini
  • 30 dkg barna- és fehér csiperke gomba vegyesen
  • 6 paradicsom
  • 6 lila hagyma
  • 2 tv paprika

Elkészítése:

A mustárt elkeverjük az olajjal, a fehér borssal és az aprított bazsalikommal. A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és alaposan összekeverjük a páccal, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Közvetlenül grillezés előtt a zöldségeket tetszőlegesen kockára/karikára vágjuk, és vegyesen az előző este bepácolt hússal saslik pálcikára húzgáljuk.

Mi most “tárcsán” sütöttük, de faszénen grillezve is nagyon finom.

Jó étvágyat!