Zalai erdésztokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 20 dkg virsli
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 közepes csemegeuborka
  • 15 dkg kolbász
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 ek mustár
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3 dl víz
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst.

Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és a gombát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.

Mielőtt teljesen megpuhul, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a virslit az uborkát és a mustárt.

A zöldségeket sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, ráöntjük a ragura, és még pár percig főzzük.