Fűszeres csirkeszárnyak baconba tekerve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1-2 chili paprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 csipet őrölt koriander
  • só ízlés szerint
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk cayenne bors

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. A chili paprikát nagyon apróra vágjuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, cayenne borssal, apróra vágott chilivel és őrölt korianderrel megszórjuk.

Alaposan bedörzsöljük. A szárnyakat két-két szelet baconbe tekerjük, és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben lefóliázva 35-40 percet sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük.

Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!