Sajtos-kukoricás húsos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 2 doboz kukorica konzerv
  • 2 tömlős sajt
  • 0,5 liter 20%-os főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors
  • oregánó
  • tészta

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, és pároljuk.

Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 percig pároljuk tovább.

Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a sajtkrémet, és összeforraljuk. Ízesítjük, ha még kell.

Ha elkészült, rászórjuk a felaprított bazsalikomot, de már nem forraljuk tovább.

Kifőtt tésztára szedjük a ragut, és megszórjuk reszelt sajttal.