Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A cukrot a tojássárgájával összekeverem, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük őket óvatosan. Ezután a lisztet és a kakaóport kanalazva hozzákeverjük. Kb. 27 cm-es vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. Légkeveréses módban nagyjából 15-20 perc alatt megsütjük! Ha készre sült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A meggy, vagy cseresznye levével és a cukorral megfőzzük a pudingot, majd belekeverjük a rumaromát. A gyümölcsből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük, és a csokit lereszeljük (a csokit érdemes előtte hűtőben tárolni a könnyebb reszelhetőség miatt).
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk (legegyszerűbb a damilos, esetleg cérnás módszer, de egy hosszú éles késsel is megoldható).
Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsákkal, vagy kilyukasztott műanyag zacskó segítségével a tejszínhabból a tésztalap szélére egy kört rajzolunk majd 2-3 cm-t kihagyva még egy kört rajzolunk. A tejszínhab közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, és rátesszük a következő tésztalapot.
A második lapnál ugyanígy járunk el, viszont ellentétesen, szóval ahová az előző lapon a hab került, most a puding kerüljön.
Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortaformát, majd az egészet bevonjuk tejszínhabbal. A habzsákból nyomott tejszínhab rózsákkal, meggy-, vagy cseresznyeszemekkel, illetve reszelt csokoládéval díszítjük.
A hab/töltelék arányt úgy válasszuk, ahogy szeretjük. Van aki inkább több habbal, van aki inkább több pudingos töltelékkel szereti, mi az utóbbiak közé tartozunk ahogy a képen is látszik ;-)
Meggyszemeket a díszítéshez személy szerint nem szeretek használni mert belesüllyedhetnek a habba. Azonban ha rendesen le vannak csepegtetve, a levük sem folyik szét, és elkerülhető a habba süllyedésük.