Parajos-csirkés penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg penne tészta
  • 40 dkg paraj (spenót)
  • 10 dkg bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 csipet szerecsendió
  • bors

Elkészítése:

Először is a tésztának egy fazékban vizet forralunk, hogy míg a mártást elkészítjük, addig a tészta is készüljön.

A bacont felkockázzuk és megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. A csirkemellfilét csíkokra vágva megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Mikor a hús megpirult, hozzáadjuk a parajt és megfonnyasztjuk, majd az egészet felöntjük a tejszínnel, beforraljuk és hozzáadjuk a szerecsendiót.

A tésztát sós vízben kifőzzük fogkeményre (al dente). Miután lecsepegtettük, a mártással tálaljuk, és az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.