Fűszeres csirkemell mediterrán tésztán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • fokhagymapor
  • kevés mustár
  • 200 g makaróni
  • 0,5 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 10 dkg húsos hasaalja szalonna (pancetta)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek paradicsompüré
  • kevés szárított bazsalikom és
  • oregánó
  • kis csokor snidling
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemelleket középen átvágjuk, és enyhén szétverjük a rostjait. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaporral és mustárral ízesítjük, majd serpenyőben, vagy roston kisütjük.

Közben feltesszük a makarónit főni lobogó, sós vízben.

Kevés olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott pancettát, hozzátesszük a csíkokra vágott lila hagymát, a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Kevés bort öntünk alá, és addig főzzük, míg a paradicsom szétnyomhatóvá nem válik.

Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a makarónit közvetlenül a főzővízből. A zöldfűszerek is hozzákerülnek, de ezekkel már nem kell főzni, csak átforgatni velük, hogy mindenhova jusson belőlük.

A fűszeres sült csirkemellet fel is csíkozhatjuk, de egészben is ráhelyezhetjük a mediterrán jellegű tésztára.