Rakott nudli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Nudlihoz:

  • 25 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája

Töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, mikor kihűl, meghámozzuk és hozzáadjuk a nudli többi hozzávalóját. Az egészet jól összedolgozzuk. Vizes kézzel vagy kanállal nudlikat formázunk a masszából, melyeket sós, lobogó vízben kifőzzük és lecsepegtetjük. Egy tepsit kikenünk, beletesszük a nudli felét. Rászórjuk az apró kockára vágott szalonnát, rásimítjuk a tojásokkal elkevert túrót. A maradék nudlival betakarjuk az egészet, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon, fél óra alatt szép pirosra sütjük az egészet.