Tejszínes gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 5 dl tej
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket. Ráöntjük a zöldség alaplét, majd a tejet.

Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig, majd összeturmixoljuk.

A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, pár percig forraljuk, majd tálaljuk.