Marhahúsos cannelloni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 mk oregano
  • 1 mk petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 9 db cannelloni henger (száraz óriás csőtészta)

A mártáshoz:

  • 3 ek vaj/margarin
  • 3 ek finomliszt
  • 4 dl zöldség alaplé, vagy húsleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 150 g reszelt gouda/edami sajt

A tetejére:

  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

A töltelékhez a hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Elkeverjük, és a fokhagymát is belekeverjük, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Ezután sima csőrös habzsákba szedjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval. (A tésztát nem kell előre megfőzni!). Egy kb. 25 x 35 cm-es, kivajazott, mélyebb tűzálló tál/sütőedény aljára ültetjük őket.

A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, majd a tejszínnel habverővel simára, csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besamelt készítünk kb. 5 perc alatt.

Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Bevonjuk a mártással a cannellonikat, a tetejüket parmezán sajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük – ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük.

Kiadós étel!