Magyaros pácolt csülök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csontozott csülök
  • őrölt bors
  • őrölt paprika
  • csipetnyi csípős paprika
  • morzsolt kakukkfű
  • étolaj

Köret:

  • 2 kg krumpli hasábra vágva
  • 3 nagy sárgarépa megtisztítva, karikára vágva
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A húst a fűszerekkel és az olajjal alaposan bedörzsöljük, és minimum 1 éjszakára, de akár 2 napra is hűtőben hagyjuk érlelődni az ízeket.

A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. (Én a krumplit legtöbbször kockákra, vagy hasábokra vágom, a sárgarépát felkarikázom, a hagymát karikákra, vagy nyolc részbe vágva, a fokhagymagerezdeket tisztítva, de egészben teszem a sütőtálba vagy tepsibe.) Az egészre borsot, és sót őrlünk, majd jól átforgatjuk többször is, majd egy tepsibe beleszórjuk.

A zöldséges krumpliágy tetejére tesszük a pácolt csülköt bőrével felfelé, és az egészet letakarjuk alufóliával. A fólia tetejét kicsit megszurkálva mehet a sütőbe, amit nem feltétlenül szükséges előmelegíteni. 1,5 – 2 óra hosszat sülhet, és a végén a fóliát levéve a bőrt kicsit ropogóssá téve rápirítunk a tetejére.