Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A húst a fűszerekkel és az olajjal alaposan bedörzsöljük, és minimum 1 éjszakára, de akár 2 napra is hűtőben hagyjuk érlelődni az ízeket.
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. (Én a krumplit legtöbbször kockákra, vagy hasábokra vágom, a sárgarépát felkarikázom, a hagymát karikákra, vagy nyolc részbe vágva, a fokhagymagerezdeket tisztítva, de egészben teszem a sütőtálba vagy tepsibe.) Az egészre borsot, és sót őrlünk, majd jól átforgatjuk többször is, majd egy tepsibe beleszórjuk.
A zöldséges krumpliágy tetejére tesszük a pácolt csülköt bőrével felfelé, és az egészet letakarjuk alufóliával. A fólia tetejét kicsit megszurkálva mehet a sütőbe, amit nem feltétlenül szükséges előmelegíteni. 1,5 – 2 óra hosszat sülhet, és a végén a fóliát levéve a bőrt kicsit ropogóssá téve rápirítunk a tetejére.