Rántott, füstölt-főtt tarja póréhagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt, főtt tarja
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • liszt
  • étolaj
  • 1 kg sárga burgonya
  • 1 póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint himalája só

Elkészítése:

A tarját felszeleteljük, mivel ez már egy sós pácban volt, nem kell fűszerezni, egyből lehet panírozni. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és forró, bő olajban mindkét oldalát megsütjük.

A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. Külön serpenyőben szintén bő, forró olajban megsütjük, majd papírtörlővel kibélelt hőálló tálba szedjük, hogy a maradék olaj lecsepegjen róla.

A póréhagymát felkarikázzuk, a vajat megolvasztjuk a serpenyőben, hozzáadom a póréhagymát, ízlés szerint sózzuk, és megpároljuk. Tálalhatunk.

Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. Jó étvágyat hozzá!