Hozzávalók:
Tésztához:
Vaníliás krémhez:
Sziruphoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A 8 tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk. A tészta többi részébe belekeverjük a kakaóport, és a fehér tésztára csurgatjuk, hogy foltos legyen. Előmelegített sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután 4 részre vágjuk.
Minden hozzávalót csomómentesre keverünk egy tálban, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
A rumba (vagy rumaromába) beáztatjuk a mazsolát, majd lecsepegtetjük. A szirup hozzávalóiból sűrű szirupot főzünk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a rumot, amibe a mazsolát áztattuk.
A sziruppal mindegyik lapot meglocsoljuk. A vaníliakrémmel megkenjük az alsó lapot, megszórjuk lecsepegtetett mazsolával és durvára vágott dióval. Rátesszük a második lapot, amit szintén megkenünk vaníliás krémmel, és megszórjuk a mazsolával, dióval, majd folyékony csokoládéval díszítjük. A fennmaradt 2 tésztát is így készítjük el. A csokoládéval feldíszített süteményt hűtőbe tesszük. Tálalás előtt nagyobb szeleteket vágunk, és tejszínhabbal díszítjük.