Darált húsos rakott zöldségek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 4-5 nagyobb burgonya
  • 1 csomag tavaszi zöldségkeverék (450 g)
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1,5 dl víz
  • 1 nagy tejföl
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • bazsalikom

Elkészítése:

Meghámozzuk a burgonyákat, karikára szeljük, majd sós vízben megfőzzük (ne főzzük túl, mert összetörik).

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot ízlés szerint, majd gyakori kevergetés mellett, fehéredéstől számítva pár percig pirítjuk. Felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a fűszerpaprikát (kb. 2 teáskanál) és hagyjuk, hogy lassú tűzön megpuhuljon.

Ha már nagyjából a víz felét elfőtte, belerakunk két nagy kanál tejfölt, majd összekeverjük, és 5 percig a tűzön hagyjuk. Ha sűríteni akarunk rajta, akkor egy kis liszt segíthet.

A zöldségkeveréket kevés vízben ételízesítővel és a bazsalikommal megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla.

Egy jénai tálba rétegezzük a már meglévő ételeket: először a burgonya felét, majd a darált húst, rá a zöldségkeveréket, végül a burgonya másik felét.

A maradék tejfölt rákenjük, a tetejére sajtot szórunk. 20-25 percig 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat!

Tipp:

Ha nincs kedved hortobágyi húsos palacsintát sütögetni, viszont a töltelékét nagyon szereted, és hasonló ízhez szeretnél mindenféleképpen hozzájutni, akkor szerintem ez egy egyszerű és jó megoldás. Így jött az ihlet… a lustaság néha jó dolgokat eredményez :)