Hozzávalók:
Elkészítése:
Meghámozzuk a burgonyákat, karikára szeljük, majd sós vízben megfőzzük (ne főzzük túl, mert összetörik).
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot ízlés szerint, majd gyakori kevergetés mellett, fehéredéstől számítva pár percig pirítjuk. Felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a fűszerpaprikát (kb. 2 teáskanál) és hagyjuk, hogy lassú tűzön megpuhuljon.
Ha már nagyjából a víz felét elfőtte, belerakunk két nagy kanál tejfölt, majd összekeverjük, és 5 percig a tűzön hagyjuk. Ha sűríteni akarunk rajta, akkor egy kis liszt segíthet.
A zöldségkeveréket kevés vízben ételízesítővel és a bazsalikommal megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla.
Egy jénai tálba rétegezzük a már meglévő ételeket: először a burgonya felét, majd a darált húst, rá a zöldségkeveréket, végül a burgonya másik felét.
A maradék tejfölt rákenjük, a tetejére sajtot szórunk. 20-25 percig 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Ha nincs kedved hortobágyi húsos palacsintát sütögetni, viszont a töltelékét nagyon szereted, és hasonló ízhez szeretnél mindenféleképpen hozzájutni, akkor szerintem ez egy egyszerű és jó megoldás. Így jött az ihlet… a lustaság néha jó dolgokat eredményez :)