Vendégváró kenyértál

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db kerek kenyércipó
  • 50 dkg darált hús
  • 3 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • 7-8 db kis fej vöröshagyma

Elkészítése:

A cipó tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd a kikapart kenyeret a bevizezzük. A húst, tojást, olajon lepirított hagymát, fűszereket és az áztatott cipó belsejét összedolgozzuk és kis golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajon kisütjük. Kisütjük a hagymát is. A húsgombócokat és a hagymát a cipóba töltjük, kevés vízzel meglocsolgatjuk, majd forró sütőbe téve átmelegítjük