Hozzávalók:
2 piskótához:
Krém:
Dekorációhoz:
Elkészítése:
Két piskótát készítünk, így előbb 4 tojást használjunk fel. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzátesszük a sütőpor, a vaníliás cukrok és a cukor felét, valamint a vizet. Jól összekeverjük, ezt követően elkezdjük felverni a a fehérjét a csipet sóval és a cukor másik felével. Ha megvan, akkor a fehérjét óvatosan összekeverjük a sárgájával, vigyázva hogy ne törjön, és hozzákeverjük a lisztet.
Egy 20 cm átmérőjű formát kivajazunk és kilisztezünk. Beletesszük a masszát, majd 20 perc alatt megsütjük. Ameddig sül, elkészítjük a másik piskótát szinten 4 tojásból ugyanazzal az eljárással.
Ha megsült mindkét piskóta, hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet. A 2 csomag pudingport egy pár ek tejjel és a cukorral összekeverjük, közben a többi tejet a tűzhelyre tesszük forrósodni. Ha elég meleg, akkor beletesszük a kikevert pudingot, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha ezzel megvagyunk, akkor kihűtjük, és hűlés közben a vajat hozzákeverjük.
A tejszínhabot is felverjük, hogy a dekorációkor kéznél legyen. Az egyik piskótát úgy vágjuk, hogy kijöjjön 2 fülecske és egy csokornyakkendő belőle. Ha megvannak, akkor vízszintesen kettévágjuk. A másik piskóta kerek marad, azt csak vízszintesen kettévágjuk.
Megtöltjük krémmel a piskótákat, majd jöhet a dekoráció. A nyuszi fülét és a csokornyakkendőjét fondanttal vonjuk be, a fejet tejszínhabbal, és megszórjuk kókusszal. Elrendezzük, és jöhetnek az utolsó simítások, mégpedig a nyuszi szeme, ami nálam cukorkából készült. Az orra csokiforgács, a foga fehér csoki, a bajsza csokival színezett tejszínhab, a nyakkendő kék ételfestékkel színezett tejszínhab. A füle rózsaszín része olvasztott fehér csoki piros ételszínezékkel.
Jó étvágyat!