Medvehagymás sajtkrémmel töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 1-2 maréknyi medvehagyma
  • 3 szikkadt zsemle belseje
  • bors
  • fenyőmag
  • olíva olaj
  • parmezán sajt
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • vaj
  • szeletelt bacon

Elkészítése:

A medvehagymát apróra vágjuk. A fenyőmagot megpirítjuk.

Egy turmix segítségével pestot készítünk a medvehagyma, só, fenyőmag, sajt és olaj felhasználásával. Ezt a pestot keverjük a natúr krémsajtba, amit még sózunk, borsozunk.

Hozzáadjuk a zsemle belsejét is. Ezt a keveréket töltjük a félbevágott csirkemellek közé, amit hústűvel rögzítünk.

A húsokat vajon elősütjük, majd szeletelt baconnel körbetekerve egy közepes tepsibe helyezzük. A megmaradt zsiradékot hozzáöntjük, és lefedve, előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órán keresztül.

A tetejét a végén meg is piríthatjuk. Bármilyen körettel nagyon finom.