Emeletes élvezet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

1. réteg:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • kevés tej

2. réteg:

  • 20 dkg túró
  • porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

3. réteg:

  • 2 csomag vaníliás krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

4. réteg:

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel, épp csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.

Egy közepes tepsibe (30×30-as), vagy egy nagyobb pite formába egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót, ha nagyon darabos, mixelőrúddal krémesítsük, majd összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítjuk.

A krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítjuk.

A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. Hűtőbe tesszük tálalásig.