Paradicsomleves medvehagymás galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg sűrített paradicsom
  • 1 ek finom liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • cukor

Galuskához:

  • 10 levél medvehagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 4-5 ek rétesliszt

Elkészítése:

A lisztből és olajból világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Elkeverjük, felöntjük 2 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk.

Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az egyben hagyott vöröshagymát. Felforraljuk.

Közben apróra vágjuk a medvehagymát, és a többi hozzávalóval együtt galuskatésztát keverünk belőle.
Ha felforrt a leves, beleszaggatjuk a galuskát, 5 percig fedő alatt főzzük, majd tálaljuk.