Fokhagymás csirkenyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb csirkemellfilé
  • 2 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 3-4 gerezd fokhagyma)
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 dl étolaj
  • 5-6 db saslikpálca

Elkészítése:

A saslikpálcákat beáztatjuk vízbe. A csirkemelleket ujjnyi vastag, hosszú csíkokra felvágjuk, és a pálcákra harmonikaszerűen feltűzzük.

A csirkenyársakat olajjal kikent tepsibe fektetjük. Bedörzsöljük a fokhagymakrémmel, meghintjük a sóval, borssal.

Kb. 1 dl vízzel meglocsolva, alufóliával lefedve 200 fokon 45 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.

Krumplipürével, melegen kínáljuk.