Őszibarack süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 25 dkg porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

  • a kikapart tészta
  • 1 dl rum
  • 1-1, 5 dl tej
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 tk vanília kivonat
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor

A díszítéshez:

  • piros-, zöld- és sárga ételfesték
  • kristálycukor

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat gyúrunk belőle, mert duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kihűtjük, majd egy kávéskanállal kikaparjuk a közepüket. A kikapart tésztát meglocsoljuk rummal, egy-másfél dl tejjel, belerakjuk a lekvárt és a vanília kivonatot. Habosra kikeverünk 10 dkg vajat 15 dkg porcukorral és 2 ek kakaóporral, és a masszához adjuk.

Ezt a krémet töltjük vissza a kikapart golyók közepébe, majd kettesével összeragasztjuk őket. Piros, sárga és zöld színű ételfestéket felhígítsunk fel kevés vízzel, majd minden sütit bekenünk és cukorba forgatunk.