Káposztával rakott sült csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • filézett csirkemell
  • 60 dkg burgonya
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A csirkemellet fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, sóval, borssal bedörzsöljük.
Tepsibe fektetjük, kevés vizet aláöntve sütjük-pároljuk.
A meghámozott burgonyát és a hagymát karikára vágjuk. A hús mellé tesszük, és félig megsütjük.
Közben a savanyú káposztát megmossuk, fedő alatt megpároljuk.
A húst és a hagymás burgonyát a tepsiből kivesszük. A visszamaradt zsíradék felét leöntjük. A többit elkeverjük a tejföllel.
Rétegezzük: burgonya-hagyma-káposzta-csirkemell, és leöntjük a tejfölös szafttal, megsütjük.