Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.
A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.
Egy 24 cm tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a kémet. A pudingporhoz hozzáadjuk a porcukrot és a tejet. Jól kikavarjuk, majd sűrű krémet főzünk, kihűtjük, végezetül összekeverjük a mascarpone sajtkrémmel.
Az első lapot megkenjük vékonyan sárgabarack dzsemmel, rákenjük a krém felét, majd kirakjuk meggyel. Rákjuk a következő lapot, ezt is megkenjük dzsemmel, majd a krémmel. Erre is teszünk meggyet, végezetül rárakjuk a tetejét. A tetejét is megkenjük vékonyan dzsemmel, és a langyos csokimázzal (melyhez vajat, csokit és étolajat gőz felett megolvasztunk) leöntjük.
Száraz serpenyőben megpirított dió gerezdekkel díszítjük.
Én a díszítésre használt diót pörkölve szeretem, mert így különleges íze lesz!