Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet jól megmossuk, felkockázzuk, besózzuk, és jól átforgatjuk, hogy a só a húst mindenhol érje. Így kb. 20 percig állni hagyjuk a sóban.
Utána kevés olajon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd beletesszük a csirkemellet, és gyakran kevergetve először fehéredésig pirítjuk, majd még kb. 40 percig (amíg megpuhul) lassú tűzön főzzük. (Kevés vizet önthetünk alá.)
Közben elkészítjük a paradicsomos masszát, amivel a végén leöntjük. Egy mély tálba beletesszük a paradicsompürét, a 3 ek olajat, a sót (ízlés szerint), a mézet, a curry port, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a csípős paprikát, és az egészet jól összekeverjük.
Ha a hús már megpuhult, leöntjük a paradicsomos masszával, és jól összekeverjük. Hagyjuk, hogy még pár percet együtt főni, majd apróra vágott petrezselymet szórunk rá, összekeverjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok! :)
Köretként rizst, vagy burgonyát ajánlunk.