Almaleves almába töltve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 db alma
  • 2 szem szegfűszeg
  • ízlés szerint cukor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt

Elkészítése:
Négy almát meghámozunk,kimagozunk,felkockázzuk és annyi vízben,ami ellepi feltesszük főni.Mellétesszük a fűszereket. Kb 5 percig forraljuk,a fűszereket kidobjuk belőle.Tejszínből és a lisztből habarást készítünk és besűrűsítjük a levest.Botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük. Maradék 4 almát kifényesítjük. Tetejükről levágunk akkora kalapkát,hogy kitudjuk vágni az alma belsejét.Teletöltjük levessel és tálalható.