Barbecue csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12-24 db csirkeszárny
  • barbecue szósz
  • olaj
  • víz

Elkészítése:

A szárnyakat tisztítsuk, ha kell pörköljük is le, és mossuk meg alaposan. Papírtörlővel töröljük át őket, majd sózzuk, de a szósz sótartalmának figyelembe vételével!

Következő lépésként alaposan kenjük át a szárnyak minden oldalát barbecue szósszal. Helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal, és öntsünk alá kevés vizet.

Előmelegített sütőben, kb.175 C°-on, időnként saját levével meglocsolva süssük készre.

Faszénen sütve, a már parázsló faszénre kerüljön, grilltálcára téve. Itt forgathatjuk, és ha kell, időnként még tehetünk rá szószt.

Coleslaw salátával és/vagy hasábburgonyával tálaljuk.