Sonkás-spenótos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 200 g száraztészta
  • 2 marék friss spenót
  • 50 g szeletelt sonka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk teriyaki szósz
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Közben apróra tépkedjük a spenótleveleket, az újhagymákat a zöldjével együtt felkarikázzuk. Olívaolajon kicsit megfuttatjuk először a hagymát, majd hozzáadjuk a spenótot.

A közben megfőtt tésztát leszűrjük, majd a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés teriyaki szósszal együtt összekeverjük az egészet.

Ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a sonkát. A spenótos tésztára tesszük, és így tálaljuk.