Négyhagymás, zöldséges csirke falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 ek zsír (liba, kacsa)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csomó újhagyma
  • fél póréhagyma
  • 20 levél medvehagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 szárzeller
  • 1 tk dijoni mustár
  • 3 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A húst apróra vágjuk, a hagymákat és zöldségeket tetszőleges alakúra daraboljuk. A medvehagymát a szárával együtt felszeleteljük, a levelét apróbbra vagdossuk.

A zsíron félig megdinszteljük a répákat, később hozzáadjuk a húst, sózzuk és kevés borsot őrlünk rá.

Ha a hús kifehéredett, a medvehagyma kivételével hozzáadjuk a hagymákat, szárzellert és a mustárt. Beleöntjük a tejszínt és 5-10 percig lassan forraljuk, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön.

Végül belekeverjük a medvehagymát, és elkeverjük. Főtt tésztával tálaljuk.