Ínyenc, töltött csirkecombfilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 szelet trappista sajt
  • 20 dkg paprikás szalámi
  • 2 hegyes erős paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csomag szeletelt bacon

Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nejlon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk.

A paprikákat szeletekre, az újhagymát 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A hús egyik oldalára rakunk egy-egy szelet sajtot, 3-4 szelet paprikás szalámit, 1-2 szelet paprikát és 2-3 szál újhagymát. A hús másik oldalát ráhajtjuk, 2-3 szelet baconbe betekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket tepsibe, vagy grillrácsra helyezzük, és közepes lángon 45-50 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!