Kukorica krémleves korianderrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk koriander
  • 10 dkg bacon
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 1 mk chili
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 l víz

Elkészítése:

A bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a bacont, süssük szép pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre. A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és a koriandert, majd pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, a reszelt sárgarépát, és keverjük alaposan össze. Végül öntsük rá a levével együtt a csemegekukoricát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint chilivel, és öntsük fel a vízzel.

Forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra, és főzzük kb. 10 percig. Vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és úgy kínáljuk.