Vörösboros töltött pulykatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • aszalt szilva
  • füstölt sajt
  • bors
  • olívaolaj
  • 2-3 dl vörösbor

Elkészítése:

A pulykamellet a hentesnél kérhetjük kétszer felvágva, és kilapítva. Kicsit ijesztő a hús mérete olyankor, amikor szétnyitom, és kitárul egy gigantikus szelet, de higgyétek el, nagyon jó lesz.

A húst sózzuk, borsozzuk. Egyik végébe halmozzuk fel a szeletelt sajtokat, aszalt szilvákat, majd jó szorosan tekerjük fel. Nem könnyű mutatvány egy ekkora darab hússal így bűvészkedni.

Bacon szalonnával tekerjük körbe a pulykát, majd óvatosan tegyük át egy tepsibe. Lehet hogy szükséges hústű vagy fogpiszkáló használata, de ne felejtsük el kivenni majd a sütés végén ezeket, mert csúnya meglepetésben lehet részünk.

A húsokat kenegessük meg némi olívaolajjal, és öntsünk rá kb. 2-3 dl vörösbort…. aztán magunkat is kényeztessük ugyanennyivel. :)

A húst előmelegített sütőben először nagyobb lángon sütjük, fóliával letakarva. Amikor már sistereg, a hőfokot vegyük vissza, és kisebb lángon, kb. 170-180 fokon süssük nagyjából 1-1,5 órán keresztül. Ellenőrizzük hústűvel, hogy jól átsült-e, majd a fóliát vegyük le, és pirítsuk át néhány percig.

Melegen, vagy másnap hidegtálra szeletelve is egyaránt finom.