Baconbe tekert fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 zsemle tejbe áztatva
  • bacon
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

A darált húshoz keverem a hozzávalókat, azaz a vöröshagymát aprítva, a fokhagymát préselve, a tojást, sózom-borsozom, majd a kifacsart, áztatott zsemléket is hozzáadom. Jól összekeverem és tetszőleges nagyságú gombócokat formálok belőle.

Bacon szalonnával körbetekerem, és tepsibe helyezem. A fasírtok tetejét átkenem olívaolajjal, és már mehet is a forró sütőbe.

Érdemes fóliával letakarni a sütés elején. A hőfok kb. 180 fok.

Burgonyapürével kínáljuk, úgy a legfinomabb.