Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy gyorsforralót addig töltünk vízzel, hogy a másik edény, amit ráteszek, ne érintkezzen vele. Gőz fölött folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a csokit és a vajat. Amikor már szép homogén, levesszük a tálat, és hagyjuk hűlni.
Addig a nyolc egész tojást egy mélyebb edénybe ütjük, hozzátesszük a cukrot és a sót, és magas fokozaton habosra keverjük. A barna cukortól szép, lágy karamell színűnek kell lennie, ha ügyesek voltunk, és elég habosra vertük. A vanília aromát is belekeverjük.
Amint a csoki kihűlt annyira, hogy már nem kapja össze a tojásokat, maximum fokozaton elkezdjük géppel belekeverni a tojásba. Fontos, hogy közepes sugárban adjuk hozzá. Ha szép sima a krém, mehet bele a liszt, ezzel is jól ki kell keverni. Én nem szoktam 18-20 dekánál többet beletenni, így lesz krémes és folyós a közepe.
Csatos oldalú tortaformában, pite formában, egyszerű tepsiben is süthető, a lényeg, hogy sütőpapír legyen benne. A teendő már csak annyi, hogy töltsük formába, toljuk be a sütőbe és süssük addig, amíg szép fényes és cserepes nem lesz a teteje. Ezt figyelni kell, forma nagyságától, mélységétől függően, körülbelül 25 perc, fél óra.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, és egy jó nagy gombóc fagyival, esetleg tengeri sóval megszórva tálaljuk.
Igen, ismét sok a cukor. Mi így szeretjük. Ellenben kevesebb is tehető bele.
A barna cukor azért jobb, mint a sima kristály, mert van neki egy karamelles aromája, ami egy kis ragacsossággal párosul, így tökéletes párost alkotnak a süti amúgy is ragadós, krémes, édes tulajdonságaihoz. FIGYELEM! Ez a mennyiség dupla adag!