Részeges csirke burgonyakrokettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Csirkéhez:

  • 1 dl olaj
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ketchup
  • 1 kk méz
  • bors
  • ételízesítő
  • majoranna
  • 1 dl fehér bor
  • 0,5 kg csirkemell

Kroketthez:

  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk.

A szószt elkészítjük: az olajon a lereszelt hagymákat megdinszteljük, ebbe kerül a ketchup, só, majoranna, bors, ételízesítő, méz, és végül a fehérbor. Összefőzzük a fűszeres keveréket, majd a csirkét beletesszük a szószba, összekeverjük.

Jénai tálba öntve, sütőben megsütjük. (180 fok)

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd átnyomjuk krumplinyomón. Beletesszük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, sót, lisztet, tojást. Összedolgozzuk, és legalább fél óráig állni hagyjuk.

Utána kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a kis nudlikat. Forró olajban megsütjük.