Lekváros linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg fagyos margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • sárgabaracklekvár
  • Szóráshoz: porcukor

Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk,kisebb darabokban hozzáadjuk a fagyos margarint,rászórjuk a porcukrot,a vaníliás cukrot,egy csipet sót és a tojást. Kézzel,gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hozzávalókat. Alaposan összegyúrjuk,cipót formázunk belőle,fóliába csomagoljuk,és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. Pihentetés utána recept szerint dolgozunk a tésztával. A sütőt 18O fokra előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük.Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát,és különböző,lisztbe mártott formákkal kiszaggatjuk.Minden darabnak készítsünk egy olyan párt,aminek a közepét is kilyukasztjuk.A tésztákat a tepsire rakosgatjuk,és a sütőben kb.1O perc alatt megsütjük.TARTSUK FIGYELEMMEL,MERT HAMAR MEGÉGNEK! A formákat tálra szedjük,kihűtjük és lekvárral összeragasztjuk. Megszórjuk porcukorral,jól zárható dobozba tesszük,és 1 napig állni hagyjuk.Sokáig eltartható.

Tipp:

Ha sós linzert szeretnénk sütni,hagyjuk el a tésztából a cukrot,sütés előtt kenjük meg tojássárgájával,és szórjuk meg magokkal, sajttal. Illetve kosárkaformában megsütve sajtkrémmel tölthetjük.