Pecsenyehús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1500 g tarja
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • zsír
  • 2 hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A hús nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk fekete borssal és őrölt köménnyel. Egy tepsiben zsírt forrósítunk majd a hússzeleteket elősütjük.

Az elősütött húst tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a karikára vágott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Letakarva, forró sütőben kb. 90 perc alatt pirosra sütjük, néha megforgatjuk. Rizzsel, főtt vagy sült krumplival és salátával kínáljuk.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=DUw8Z8gApfI