Mimóza tojássaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 szem közepes alma
  • 1 dl citromlé
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • só,bors ízlés szerint
  • 5 szál újhagyma
  • 6 keményre főzött tojás
  • 1 csomag olaszos salátakeverék
  • 1 db paradicsom a díszítésnek

Elkészítése:

Meghámozunk 4 közepes méretű almát,a kis lyukú reszelőn lereszeljük és rögtön meglocsoljuk a citromlé felével, nehogy megbarnuljon

Hozzáadjuk a sajtot, amit nagy lyukú reszelőn szeltünk le, a majonézt, a tejfölt, kedvünk szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a maradék citromlével meglocsoljuk.A  főtt tojásokból négyet karikákra vágunk, a másik két tojásnak a fehérjét lereszeljük, a sajtos almás krémhez keverjük, a sárgájákat félretesszük.

Egy nem túl mély tálat kibélelünk olasz salátakeverékkel, belesimítjuk a krém két harmadrészét, megrakjuk a tojáskarikák felével, majd tovább rétegezzük a krémmel, a tojás és hagymakarikákkal, amíg csak hozzávalókból tart.

A félretett tojássárgákat közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a saláta tetejére szórjuk, mintha megannyi mimózavirág lenne.

Alufóliával letakarjuk és 1-2 órára a hidegre tesszük. Előételként is kínálhatjuk.