Hozzávalók:
Elkészítése:
Meghámozunk 4 közepes méretű almát,a kis lyukú reszelőn lereszeljük és rögtön meglocsoljuk a citromlé felével, nehogy megbarnuljon
Hozzáadjuk a sajtot, amit nagy lyukú reszelőn szeltünk le, a majonézt, a tejfölt, kedvünk szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a maradék citromlével meglocsoljuk.A főtt tojásokból négyet karikákra vágunk, a másik két tojásnak a fehérjét lereszeljük, a sajtos almás krémhez keverjük, a sárgájákat félretesszük.
Egy nem túl mély tálat kibélelünk olasz salátakeverékkel, belesimítjuk a krém két harmadrészét, megrakjuk a tojáskarikák felével, majd tovább rétegezzük a krémmel, a tojás és hagymakarikákkal, amíg csak hozzávalókból tart.
A félretett tojássárgákat közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a saláta tetejére szórjuk, mintha megannyi mimózavirág lenne.
Alufóliával letakarjuk és 1-2 órára a hidegre tesszük. Előételként is kínálhatjuk.