Kardamomos csokoládé torta bébinarancs kompóttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A csokitortához:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 1/2 rúd vanília
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 darab tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 18 dkg kristálycukor
  • 8 darab kardamom

A krémhez:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1/2 rúd vanília

A kompóthoz:

  • 10 dkg bébinarancs (kumquat)
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • csipetnyi gyömbér

Elkészítése:

A kardamomot kibontjuk, a magokat kiszedjük és mozsárban finomra őröljük. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vanília rudat. Amikor felolvadt, levesszük a gőzről, visszahűtjük, majd habverővel lassan belekeverjük a tojásokat.

Kanállal hozzákeverjük a 2 evőkanál lisztet és a porrá tört kardamomot, majd a kikent, tortaformába (24cm) öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.

A bébinarancsot félbevágjuk, kimagozzuk, és a cukorral pár perc alatt megpároljuk, végül késhegynyi gyömbért teszünk bele.

A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a fél rúd vanília kikapart belsejével, hozzákeverjük a felvert tejszínt.

A kihűlt csokitorta tetejére kenjük a krémet, és a bébinarancsos kompóttal bevonjuk.