Hozzávalók:
A csokitortához:
A krémhez:
A kompóthoz:
Elkészítése:
A kardamomot kibontjuk, a magokat kiszedjük és mozsárban finomra őröljük. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vanília rudat. Amikor felolvadt, levesszük a gőzről, visszahűtjük, majd habverővel lassan belekeverjük a tojásokat.
Kanállal hozzákeverjük a 2 evőkanál lisztet és a porrá tört kardamomot, majd a kikent, tortaformába (24cm) öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.
A bébinarancsot félbevágjuk, kimagozzuk, és a cukorral pár perc alatt megpároljuk, végül késhegynyi gyömbért teszünk bele.
A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a fél rúd vanília kikapart belsejével, hozzákeverjük a felvert tejszínt.
A kihűlt csokitorta tetejére kenjük a krémet, és a bébinarancsos kompóttal bevonjuk.