Tejszínes, majoránnás aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés lapocka, vagy pulykamell
  • 1 fej hagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés olaj

Elkészítése:

A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A lapockát apró darabokra vágjuk.

A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk.

Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a húshoz.

Megszórjuk kevés majoránnával, és újra felforraljuk.