Fokhagymás, ketchupos sült csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek ketchup
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, kevés olajjal, 1 kis ételízesítővel, kevés frissen őrölt borssal, őrölt pirospaprikával, valamint 1 ek ketchuppal elkeverjük, és a csirkeszárnyakat alaposan bedörzsöljük vele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap tepsiben, előmelegített sütőben először fólia alatt, később azt levéve megsütjük.

Krumplipürével, párolt rizzsel, vagy más körettel tálalhatjuk.