Halhab pirítóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 300 g filézett, főtt hal
  • 200 g halikra
  • 2 ek tejföl
  • 300 g krémsajt
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek reszelt torma
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A megfőtt, szálkamentes halat mixerben finomra aprítjuk. Egy tálban összekeverjük a halhúst, a krémsajtot, az ikrát, a citromlét, a reszelt tormát, a sót és borsot. A tejföl hozzáadása után ismét jól elkeverjük.

Megkóstoljuk, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Át lehet nyomni szitán is, de ha jól dolgozunk, erre nincs szükség.

Pirítóson tálaljuk.