Krémes részegbarát

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 csapott ek cukor
  • 5 púpozott ek liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1-1,5 doboz babapiskóta
  • 0,5 dl rum
  • 1,5 dl mandulalikőr
  • 1,5 dl presszókávé
  • baracklekvár

Továbbá

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • színes tortadíszítő cukor

Elkészítése:

Az 5 tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. Óvatosan (hogy ne törjön) beleforgatjuk a fehérjehabot. Egy kb. 20×30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a krémet. A margarint a 3 tojássárgájával és 25 dkg porcukorral habosra keverünk, ezután óvatosan adagoljuk bele a krémsajtot.

A kihűlt piskótát kenjük meg vékonyan baracklekvárra, majd erre kenjük rá a krém egy részét.

A 1/2 dl rumot, a likőrt és a kávét egy kisebb tálba öntjük. A piskótákat egyenként belemártjuk (nagyon rövid időre), majd a krém tetejére sorba rakjuk. Amikor az egész piskótát befedtük, akkor a maradék krémet a piskóták közé és a tetejükre kenjük.

A 3 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk gőz fölött, majd rásimítjuk a krém tetejére. Ízlés szerint színes tortacukorral díszítjük a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd kockára vágva kínáljuk.