Töltött amaretti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg tisztított mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tk. keserű mandula-aroma
  • 4 darab tojásfehérje

Töltéshez

  • baracklekvár

Elkészítése:

A mandulát finomra daráljuk, és összekeverjük a porcukorral, meg az aromával. A tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel a kristálycukor hozzáadásával. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

A sütőt 150 fokra előmelegítjük, sima csővel ellátott dresszingzsákba töltjük a masszát, majd diónyi halmocskákat nyomunk a tepsibe. A sütő középső szintjén 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Ha kihűlt, 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk.

Kb. 35-40 db lesz belőle.