Mediterrán zöldséges spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kis marék zöldborsó
  • 1 kis marék zöldbab
  • 1 dl száraz fehérbor
  • néhány bazsalikomlevél
  • őrölt bors
  • 250 g spagetti

Elkészítése:

A spagettit sós, forró vízben felteszem főni. Ezalatt elkészítem a ragut.

A hozzávalókat ízlés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát és a paprikát csíkokra (zsülien) vágtam, a hagymát felkarikáztam, a gombát felszeleteltem, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam, majd apróra vágtam.

Kevés olívaolajon megfonnyasztottam a hagymát, enyhén megsóztam, és felöntöttem a borral. (A bor alkoholtartalma a főzés során elpárolog.) A serpenyőbe kerül a sárgarépa, amivel ismét rövid ideig párolom. A paradicsompürével együtt kerül hozzá a csíkokra vágott paprika, a gomba, a fokhagyma, a zöldbab, a zöldborsó, és frissen borsot őrlök rá. Kevés apróra vágott bazsalikomlevelet is adok hozzá, majd összeforgatom, és levezem a tűzről.

A közben megfőtt spagettit leszűröm, és a zöldségeket azon tálalom.

Meg lehet szórni reszelt parmigiano (parmezán) sajttal is, de így is fogyasztható. Kitűnő, gazdag, mediterrán, egytálétel.