Húsos tésztarolád

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 80 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj vagy zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 zsemle vagy 1 nagyobb szelet kenyér
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb fél óráig kelesztjük.

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadjuk és megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát is. Ha ez elkészült a tejbe áztatott zsemlét vagy kenyeret adjuk hozzá,és dolgozzuk össze.

Hogy jól kenhető legyen a töltelék hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Ez lesz a töltelék. A tésztát kinyújtjuk, rákanalazzuk a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit.

Megkenjük a tetejét a tojás sárgájával és megsütjük. 15 percig alacsony lángon, majd 15percig magas hőfokon sütjük.