Sertés raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés lapocka
  • 1 kg vegyes leveszöldség (répa, gyökér, zeller)
  • 25 dkg zöldborsó
  • 50 dkg levestészta (csiga)
  • szemes bors

Elkészítése:

Kevés olajon megpirítjuk kicsit a kockákra vágott húst, majd felöntjük hideg vízzel. Sót és szemes borsot teszünk a vízbe, majd addig főzzük, amíg a hús kezd megpuhulni.

Az addig megtisztított, karikákra és hasábra (zeller) vágott zöldségeket is hozzátesszük, valamint hozzáöntjük a fagyasztott zöldborsót is.

Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, belefőzzük a levestésztát. A tésztával egy időben apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk a levesbe.