Zöldbabos sertésragu leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Elkészítése:

  • 40 dkg sertés apróhús
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 babérlevél
  • 5 szem köménymag
  • 1 ek pirospaprika
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk.  Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát. A burgonyát és a zöldbabot külön-külön megfőzzük, majd levükkel együtt a húshoz adjuk. Kevés liszttel elkevert tejföllel sűrítjük és készre főzzük.